Det er yngre læger, som patienterne har allermest kontakt med, når de fx bliver indlagt på hospitalet eller møder til ambulant behandling. Det er de yngre læger, der tager imod på skadestuen, det er typisk yngre læger, patienterne først møder i ambulatorier og klinikker - yngre læger er til stede døgnet rundt på de danske sygehuse.

 

Patienterne er årsagen til, at disse mennesker er blevet læger – yngre læger har et kald, de vil gøre syge mennesker raske og lindre de uhelbredeligt syge. Men de færreste danskere ved, at Yngre Læger også er en fagforening. YL har næsten 13.000 medlemmer – 7.700 kvinder og 4.700 mænd. Yngre Læger udgør sammen med Foreningen af Speciallæger og Praktiserende Lægers Organisation standsforeningen Lægeforeningen.

 

Som fagforening er det Yngre Lægers fornemmeste opgave at varetage deres medlemmers faglige og økonomiske interesser. Men Yngre Læger er en moderne fagforening, der sideløbende gerne vil bidrage til udviklingen i hele sundhedsvæsenet, fx når det handler om kvaliteten af den måde, vi behandler patienterne på, uddanner speciallæger og organiserer sundhedsvæsenet.

 

Foreningen ønsker, at patienterne sættes endnu mere i fokus – det er ikke for ingenting, at Yngre Læger kalder sig ’Patientens Partner’. Yngre Læger arbejder også for, at lægers uddannelse hele tiden har topkvalitet. Og at trivslen på arbejdspladsen bliver bedre - uanset hvor man arbejder som yngre læge.

 

Yngre Læger vil styrke patientens indflydelse og sætte fokus på sammenhængende patientforløb. Foreningen mener, at samarbejdet og relationen mellem læge, patient og pårørende er altafgørende. Det forhold ønsker Yngre Læger at styrke, så bl.a. kommunikationen mellem læge og patient altid er i fokus. Yngre Læger ønsker også at arbejde for, at patienten får større indflydelse på sin egen situation, for som Yngre Læger selv siger det: Vi behandler mennesker – ikke kun sygdomme.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.