Veteranstøtten blev etableret allerede midt i 1990’erne under navnet Kammeratstøtteordningen (KSO), af tidligere udsendte kollegaer og kammerater, fordi der ikke var nogle tilbud til dem, der havde fået psykiske efterreaktioner efter deres udsendelser til international tjeneste for Danmark.

 

Veteranstøtten hjælper både soldaterne og deres pårørende med at genskabe de faglige og sociale fællesskaber, som de føler sig trygge i.

Alle aktører i Veteranstøtten arbejder ulønnet og frivilligt, ofte fordi de selv er kommet godt igennem deres udsendelser og fordi de har kræfterne og viljen til det. Veteraner støtter Veteraner!

 

Gennem en døgntelefonlinje (Tlf.: 80 60 80 30) vil der altid være en at tale med, som selv er veteran. Sammen med robuste veteraner gennemføres aktiviteter så som sport, march, løb og vildmarksture, hvor veteranerne udfordres på det niveau og i de rammer, som de kan klare og føler sig trygge i. Socialudvalgets frivillige hjælper veteranerne med at genskabe en positiv kontakt til Forsvaret og kommunerne, så de igen kan få en normal og sikker tilværelse.

 

Anerkendelse søger vi at give veteranerne og deres pårørende gennem parader, flagdage, sammenkomster og jubilarstævner med mere.

 

Danmarks Veteraner er dem, som taler veteranernes sag og søger at påvirke veteranpolitikken, samtidig med at de er en almindelig soldaterforening. Veteranstøtten er den frivillige organisation, der tager hånd om dem, som har det skidt og har mistet tilliden til det offentlige system, der ellers skulle hjælpe dem og FN Museet i Frøslevlejren er dem, som fortæller veteranernes historie, fra de første FN-udsendelser i 1948 og helt op til i dag.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.