UWC er en international organisation, der giver unge mennesker fra hele verden en unik mulighed for at mødes på tværs af landegrænser, uafhængigt af deres etniske, kulturelle, religiøse og sociale baggrunde.

 

Organisationens klare formål er - foruden at tilbyde en internationalt anerkendt akademisk uddannelse – at fremme tolerance, fred og international forståelse.

 

Idéen til United World Colleges opstod i kølvandet på Anden Verdenskrig og i begyndelsen af den Kolde Krig. Grundlæggeren af den første UWC-skole i Wales, mente, at kun ved at bringe unge mennesker fra forskellige lande og baggrunde sammen, kunne der skabes fred i verden.

 

Et halvt århundrede senere arbejder UWC stadig ud fra de samme idealer. I dag findes der 17 skoler over hele verden - fra Canada til Hong Kong, fra Swaziland til Norge. På disse skoler lever og studerer unge mennesker fra omkring 80 forskellige nationaliteter mellem 16 og 20 år sammen i to år. I løbet af de to år udvikles elevernes potentiale både socialt og fagligt, samtidig med at deres globale bevidsthed styrkes.

 

Undervisningen på alle UWC-skoler følger den Internationale Baccalaureate, som er en internationalt anerkendt studentereksamen.

 

Selv om den enkelte UWC-skole bærer præg af kulturen i det land, hvor den ligger, har skolerne stadig en masse til fælles: værdigrundlaget er det samme, lærerstaben er international, undervisningen foregår på engelsk, eleverne er langt hjemmefra, og langt de fleste af dem er på helt eller delvist stipendiat.

 

I UWC-skolernes værdigrundlag indgår frivilligt arbejde. For eksempel har eleverne mulighed for at vedligeholde koralrevet ved skolen i Hong Kong, mens de på skolen i Indien hjælper med at bygge brønde i de omkringliggende landsbyer.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.