Ungdomsringen er en forening for alle fritids-, junior- og ungdomsklubber samt ungdomsskoler i Danmark. Det er en uafhængig, politisk forening, som samarbejder med aktører, der forholder sig til børns og unges fritidsliv. En af foreningens hovedopgaver er at skabe og gennemføre aktiviteter for unge gennem klubber og ungdomsskoler.

 

Ungdomsringen, der blev stiftet i 1942, har i dag ca. 100.000 medlemmer fra ca. 850 medlemsklubber. Organisationen arbejder også med at dygtiggøre ledere og medarbejdere inden for ungeområdet, og at gøre politikerne opmærksomme på vilkårene i unges fritidsliv.

 

Ungdomsringen ønsker at skabe betydningsfulde relationer, fællesskaber og helhed i børn og unges liv. Det gør man sammen med en lang række samarbejdspartnere blandt foreninger, kommuner, ministerier, styrelser, uddannelsesinstitutioner, skoler og andre offentlige instanser samt private aktører.

 

Ungdomsringen mener, at tilbud til børn og unge skal rumme sociale aspekter, der medvirker til deres udvikling som selvstændige og handlekraftige personer.

 

De skal fx have mulighed for at udtrykke sig gennem kulturelle aktiviteter. Det samler nemlig på tværs af køn, aldersgrupper, kulturelle og sociale tilhørsforhold.

 

Ungdomsringen mener også, at børne‐ og ungeområdet skal have et alment fokus på børn og unges læring, bl.a. i forhold til sociale kompetencer, dygtiggørelse inden for kulturelle udtryksformer samt børn og unges aktive deltagelse i demokratiet og i eget liv med skole, fritid, familie og venner.

 

Ungdomsringen tager ofte spørgsmål om børn og unges vilkår op til offentlig debat, og den arbejder hele tiden på at sikre kvalitet og helhedstænkning i forhold til opgaveløsningen på børne- og ungeområdet. Ungdomsringen sikrer også respekt for professionelle og frivillige, der arbejder for og med børn og unge, i anerkendelse af børn og unges fællesskaber og muligheder for udvikling.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.