Ungdommens Røde Kors kickstarter nye relationer for børn og unge, der i en periode har brug for en hjælpende hånd. Vi er en organisation af unge - og for børn og unge.

 

Alt for mange børn og unge oplever i dag at stå uden for fællesskabet – baseret på en følelse af apati og manglende handlemuligheder. Vi tror til gengæld på, at alle børn og unge bærer kimen i sig selv til at gøre noget ved den situation, de befinder sig i. Vi er derfor hurtige til at gi’ børn og unge et stort medansvar på vores aktiviteter. Fordi vi ved, det virker, og fordi det er med til at indfri vores samfundsdrøm om, at ”allekan være noget særligt for nogen”.

 

Ungdommens Røde Kors skaber rammerne for, at ingen børn og unge skal føle sig udenfor. Men det er de unge selv, der gør forskellen.

 

Heldigvis oplever vi et kæmpe engagement fra både mere og mindre ressourcestærke unge. Hvert år lægger ca. 5000 unge frivillige noget af det dyrebareste, de har. Nemlig masser af tid, hjerte og iderigdom i at skabe gode og åbne fællesskaber – på tværs af sociale, kulturelle og geografiske skel.

 

Kernen i Ungdommens Røde Kors er vores mange forskellige aktiviteter, som drives af vores seje frivillige. Overordnet set har vi 33 forskellige typer aktiviteter fordelt på 101 byer i Danmark. Internationalt arbejder vi særligt med at styrke ungdommen i Grønland, Øst-Afrika og Mellemøsten. Vores aktivitetstyper spænder vidt – lige fra lektiehjælp i fængsler til ferielejre, mentoring og aktivitetshuse i udsatte boligområder. Ungdommens

Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation. En selvstændig ung-til-ung-organisation under Røde Kors i Danmark.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.