Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger er paraplyorganisation for de danske idræts- og ungdomsforeninger i Sydslesvig. I alt er 12.000 mennesker fra det danske mindretal medlemmer af de i alt 59 foreninger og tre landsdelsorganisationer.

 

Organisationens formål er at fremme det danske ungdoms- og idrætsarbejde, samt at styrke det folkelige arbejde i Sydslesvig. Det gør man især gennem kultur, idræts- og oplysningsarbejde for børn, unge og voksne, og gennem gennem driften af børne- og ungdomshuse, kursuscentre samt foreningsfaciliteter.

 

Foreningerne under SdU rækker lige fra store idrætsforeninger med op til 1.000 medlemmer til små foreninger i landsdelen med en snes medlemmer. De tilbyder en bred vifte af aktiviteter inden for idræt og kultur.

 

SdU driver desuden 11 fritidshjem, fritids- og ungdomsklubber, lejrskole, kursuscenter, aktivitetshus, træningshaller i Flensborg og Slesvig, en række idrætsanlæg, klub- og bådhuse, samt lejrfaciliteter.

 

Historien bag organisationen rækker helt tilbage til tiden lige efter folkeafstemningen i 1920. Her var mange i mindretallet enige om, at det var vigtigt at organisere de danske ungdomsforeninger i Sydslesvig, og i 1923 dannedes de "Mellemslesvigske Ungdomsforeninger", der senere blev til SdU. Antallet af foreninger og medlemmer voksede støt, kun afbrudt af Anden Verdenskrig, og i dag er SdU en organisation i stadig fremdrift, der både i det idrætslige, kulturelle og institutionelle børne- og ungdomsarbejde hele tiden har fingeren på pulsen.

 

Organisationen værdsætter og tager udgangspunkt i dansk sprog og kultur, idet den skaber rammer for positive oplevelser med dansk sprog og kultur.

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.