Statens Museum for Kunst har Danmarks største kunstsamling. I den monumentale bygning i København er der ophængt eller opstillet 1.500 kunstværker fra de seneste 700 år, og i museets kældre og lagre findes der yderligere 250.000 kunstværker.

 

Bygningen blev indviet i 1896, men historien går meget længere tilbage og hænger uløseligt sammen med de danske kongers interesse for kunst. Begyndende med Kong Christian 2. i 1521 var det deres indkøbte kunstsamlinger, som skabte grundstammen for museet. Siden mistede kongehuset mange mesterværker som krigsbytte til svenskerne i 1658, og enkelte gik tabt ved den store brand på Christiansborg Slot i 1884, men de fleste af kongernes malerisamlinger findes i dag på Statens Museum for Kunst. Siden 1837 har malerierne været tilgængelige for alle danskere, og museet begyndte også – i modsætning til kongerne - at interessere sig for dansk kunst. Derfor har SMK bl.a. en enestående samling af Eckersberg.

 

I dag har museet en flot samling af dansk samtidskunst, og den bliver nu også suppleret med international kunst. Kriteriet for at købe international kunst er, at den skal have haft betydning for det danske kunstliv. Derfor bliver der også lagt stor vægt på samspillet mellem den danske og udenlandske kunst, når den nyeste kunst præsenteres på SMK.

 

SMK’s mission er at formidle dansk kunst til verden - og verdens kunst til Danmark. Og samtidig vil museet gerne genopfinde, hvad både de selv og museer generelt er for en størrelse her i det 21. århundrede. De vil forandre vores billede og vores forventninger til den rolle, som et museum spiller i dagens Danmark.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.