Socialpædagoger arbejder med mennesker, der har brug for særlig hjælp: Fx handicappede, mennesker med psykiske problemer, hjemløse, stofmisbrugere og børn og unge med store vanskeligheder. Det kan fx være børn, hvis forældre drikker så meget, at de ikke kan passe på deres børn. Eller unge, der er på vej ud i kriminalitet.

 

Socialpædagogers særlige evne er, at de kan skabe kontakt til andre mennesker og opbygge et godt forhold – det, der på fagsprog hedder en god relation. Når der først er en god relation, kan socialpædagogen hjælpe det andet menneske til at udvikle sig på en god måde og få et bedre liv. Hvis det fx er en ung, der har begået indbrud, kan socialpædagogen måske hjælpe ham eller hende til at få nogle nye venner og noget andet at bruge sin tid på. Hvis det er et menneske med et handicap, kan socialpædagogen måske hjælpe ham eller hende med at få en kæreste eller lave aktiviteter i fritiden og på den måde få en bedre hverdag.

I Danmark er over 39.000 socialpædagoger samlet i deres fagforening, som hedder Socialpædagogerne.

 

 Socialpædagogernes vision handler om, at vi skal tage hånd om de mennesker, der har særlige behov – og støtte dem i at få et godt liv. Det har Danmark også forpligtet sig til at gøre, fordi vi har skrevet under på FN’s konventioner om rettigheder for handicappede og for børn. Selv om Socialpædagogerne på mange måder mener, at Danmark allerede gør det godt i dag, mener de også, at vi som samfund kan gøre det endnu bedre.

 

Socialpædagogerne har lagt sig fast på nogle områder, som de gerne vil arbejde med i de kommende år. De vil bl.a. hjælpe mennesker med at skabe venskaber og kontakter med andre, hvis de har svært ved at gøre det uden støtte. For de mener, at vi alle har brug for mennesker, der holder af os, og som vi betyder noget for i hverdagen.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.