Det nordiske pensionsselskab Skandia har givet mennesker tryghed og økonomisk sikkerhed i mere end 160 år og har været en af pionererne inden for virksomheders sociale ansvar i Danmark.

 

For små 20 år siden etablerede Skandia Idéer for livet Fonden med det formål at gøre det nemmere at have det svært i Danmark. Målet er nemlig at hjælpe udsatte børn og unge til et bedre liv.

 Fonden hjælper ildsjæle, som har børn og unge som deres hjertesag, og i løbet af sin foreløbige historie har fonden støttet over 500 projekter med i alt fire en halv millioner kroner. Bøger til lektiecaféer, udflugter for børn af indsatte, nye telte og fodbolde samt særlige aktiviteter for nydanske piger er blot få af de mange sager, som fonden har støttet.

 Spoler man tilbage til begyndelsen, var Natteravnene det allerførste projekt, som Skandia etablerede i Danmark i 1998. Skandia drev Natteravnene i den første, svære opstartsperiode, hvor de første frivillige blev sendt ud i det danske natteliv for at passe på børn og unge. I dag er Natteravnene en landsdækkende succes med 7.000 frivillige i 260 foreninger.

 I 2007 oprettede Skandia Idéer for livet Ambassadørerne, der giver virksomhedens medarbejdere mulighed for at lave frivilligt arbejde i arbejdstiden og bruge deres tid og kompetencer på en sag, de brænder for. Det gør hver tredje medarbejder i Skandia i dag.

Siden 2008 har Skandia delt sine erfaringer med frivilligt arbejde med omverdenen – blandt andet gennem en drejebog med viden og inspiration, som hjælper andre virksomheder med at tage et socialt ansvar.

 Skandia er i dag en af frontløberne inden for social ansvarlighed og har i de forløbne år været med til at udvikle området ved hele tiden at tænke i nye baner.

 Det sidste nye tiltag er, at Skandia siden 2014 har hjulpet danske kommuner med at vise de samfundsøkonomiske gevinster ved sociale indsatser, til gavn for dem der har allermest brug for det.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.