SIK er Grønlands største fagforbund med lokalafdelinger i hele Grønland.

 

Forbundet blev stiftet tilbage i 1956 af 13 lokale arbejderforeninger og den grønlandske sømandsfagforening, og fik dengang det danskklingende navn Grønlands Arbejdersammenslutning. Forud for indførelsen af hjemmestyret besluttede man i 1978 at ændre navn til Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat. Formålet med SIK er det samme som for andre forbund: at opnå gode løn- og ansættelsesvilkår, bedre levevilkår, gode uddannelsesmuligheder og beskæftigelsesmuligheder, samt trygge arbejdsvilkår og medbestemmelse i jobbet gennem overenskomster med arbejdsgiverne.

 

SIK har indgået overenskomster med større og mindre virksomheder samt Grønlands Erhverv, ligesom der er indgået overenskomster med de offentlige arbejdsgivere og offentligt ejede virksomheder. SIK sørger ligeledes indflydelse på lovgivningsprocessen, særligt vedrørende arbejdsmarkedet og sociale forhold og pension med det mål at skabe større tryghed og lighed i samfundet. SIK arbejder også for at resten af samfundet tilføres viden om lønmodtagernes arbejds- og levevilkår.

 

Som Grønlands største fagforbund har SIK mange visioner for samfundet. En af dem er at der skabes større økonomisk lighed i samfundet og at Grønland bliver selvstændigt, når der er økonomisk råderum til dette.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.