Sex & Samfund har i over 60 år kæmpet for vores alles ret til at bestemme over egen krop. I Danmark giver de børn og unge viden om køn, krop og seksualitet gennem moderne seksualundervisning og rådgivning gennem blandt andet Uge Sex, Sexlinien.dk for de 15-25-årige og Privatsnak.dk for de 10-15-årige. Og på deres klinik tilbyder de gratis anonym rådgivning om graviditet, abort og kønssygdomme.

 Retten til at bestemme over egen krop er en universel menneskeret. Men rettighederne bliver krænket verden rundt. Alt for mange kan ikke leve det liv, de ønsker, på grund af diskriminering og stigmatisering.

 Kroppen og ret til egen seksualitet er blevet en kampplads, og Sex & Samfund står i forreste linje for at forsvare vores rettigheder. Det er en forudsætning for, at vi hver især personligt kan udfolde vores fulde potentiale.

 Sex & Samfund arbejder også internationalt fra de støvede grusveje i udviklingslande til de bonede gulve i FN. Foreningen er med til at fremme adgang til prævention og seksualundervisning samt kæmpe mod mødredødelighed og diskriminering af LGBT-personer. Sammen med søsterorganisationer verden rundt kæmper de for at fremme sundhed og rettigheder i forhold til krop, køn, seksualitet, graviditet og fødsel.

 I Danmark er vi nået langt, men der er stadig meget at tage fat på. Der er stadig for mange piger, som bliver uønsket gravide, udbredelsen af sexsygdomme er stadig høj, diskrimination og mistrivsel er udbredt, og mobning i skolen handler ofte om køn, krop og seksualitet.

 Foreningen arbejder med undervisning af børn ned til børnehaveklassen. Over for denne målgrupper ønsker Sex & Samfund ikke mindst at skabe stærke børnefællesskaber, hvor der ikke er plads til mobning.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.