Når et barn bliver født for tidligt, pludselig rammes af kræft, har en hjertefejl eller en anden alvorlig sygdom, bliver hele familiens liv påvirket.

 

Især når barnet er indlagt på hospitalet er det vigtigt at have en tryg base, hvor familien kan være sammen. Sådan en base har over 100 danske familier hvert år i Ronald McDonald Hus. Siden åbningen i 2002 har Ronald McDonald Hus givet mere end 1850 familier et midlertidigt hjem, mens deres børn blev behandlet på Rigshospitalet. I huset kan familien støtte både det syge barn og hinanden og samtidig holde fast i en stabil hverdag med rutiner midt i den måske sværeste tid i familiens liv.

 

Huset er etableret af Ronald McDonald BørneFond. Dette er en selvstændig fond stiftet af McDonald’s Danmark i 1991, og en af de største donationer kommer hvert år fra McDonald’s Danmarks gæster, der støtter via indsamlingsbøsser i de danske restauranter. Fonden får hvert år også støtte fra en lang række virksomheder og privatpersoner.

 

Fondens primære formål er at etablere og støtte Ronald McDonald Huse i Danmark. Det sekundære formål er at støtte andre projekter til gavn for børn med en alvorlig sygdom. Fonden har lavet en aftale om at bygge endnu et hus, som skal ligge ved det nye universitetshospital i Odense. Det første Ronald McDonald Hus blev åbnet i 1974 i Philadelphia. I dag er der 365 Ronald McDonald huse i verden, heraf 97 i Europa.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.