Rådet for Sikker Trafik arbejder for, at alle kan bevæge sig sikkert ud i trafikken. Uanset om vi er på cykel, knallert eller i bil giver Rådet os viden og redskaber, der sikrer, at vi kan tage ansvar og passe bedst muligt på os selv og hinanden.

Rådet er en privat forening med 48 medlemmer, der på hver sin måde bidrager til at nedbringe antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. Rådet for Sikker Trafik har et tæt samarbejde med politi, kommuner, skoler, myndigheder og virksomheder.

 Målet er, at der i år 2020 højst omkommer 120 mennesker i trafikken. Det vil i så fald være det laveste antal trafikdræbte, der nogen sinde er målt i Danmark – og blot en tiendedel af antallet af trafikdræbte i 1970.

 Foreningen arbejder med forebyggelse og adfærd og rådgiver derudover borgerne om sikkerhedsudstyr og regler. Rådet for Sikker Trafik har en undervisningsplatform med gratis undervisningsmaterialer til folkeskoler og ungdomsuddannelser og udvikler landsdækkende kampagner, der blandt andet motiverer danskerne til at overholde fartgrænserne og at lade mobilen ligge, når man kører bil.

 Rådets historie går helt tilbage til 1939, hvor det blev stiftet som en reaktion på de mange ulykker, der fandt sted i trafikken. I 1930’erne var der lige så mange trafikdræbte som i dag, selv om der kun var en brøkdel så mange biler på vejene.

 Industrimanden Svend Bergsøe og en lille vennekreds banede vejen ved at lave aktioner for trafiksikkerhed. De tog rundt i de københavnske nattetimer og malede cyklernes bagskærme hvide for at gøre dem synlige i mørket, og aktionens succes inspirerede til stiftelsen af Større Færdselssikkerhed.

 I forbindelse med 75 års jubilæet i 2009 skiftede Rådet for Større Færdselssikkerhed navn til Rådet for Sikker Trafik.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.