PROSA er et selvstændigt fagforbund for alle, der arbejder i it-faget. Det er et ret ungt forbund, men det var alligevel forud for sin tid, da det blev startet i 1967, for kun meget få virksomheder havde dengang datamaskiner.

 

Forbundet startede med 44 medlemmer og er i dag vokset til over 16.000 medlemmer. PROSAs fundament er et stærkt medlemsdemokrati som bygger på medlemmernes viden og faglighed. PROSA insisterer på at præge samfundsdebatten, med udgangspunkt i medlemmernes faglige indsats og til gavn for samfundet.

 

PROSA har med et område at gøre, der berører alle danskeres hverdag, og som i de kommende år vil få stadig større betydning. Derfor arbejder PROSA ikke kun for at forbedre sine medlemmers løn- og arbejdsvilkår, men er også meget engageret i, hvordan it påvirker alle danske borgere.

 

Den voldsomme stigning i brugen af internettet og den øgede digitalisering af den offentlige sektor betyder, at det er meget vigtigt at se på, hvilke rettigheder borgerne bør have i en digitaliseret verden, mener PROSA. Forbundet ønsker samtidig, at alle, der arbejder med it, tænker på de samfundsmæssige konsekvenser, deres arbejde har.

 

PROSA arbejder for, at it bruges til at styrke de demokratiske processer, blandt andet gennem åben adgang til information på internettet. Forbundet vil også være med til at forhindre, at nogle danskere skubbes ud af samfundet, fordi de ikke er dygtige til at bruge it i deres hverdag.

 

PROSA vil samtidig undgå, at vores retssikkerhed trues af en stigende overvågning af borgerne. Forbundet betragter beskyttelse af retten til privatlivets fred som et vigtigt mål.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.