Organisationen Danske Museer er museernes fælles stemme over for bl.a. politikerne. ODM er interesseorganisation for 173 af landets museer og konserveringscentre. 96 af Danmarks 98 statsanerkendte museer er medlem af ODM, som har eksisteret siden 2005. ODM's medlemmer dækker tre sektioner: kunstmuseer, kulturhistoriske museer og naturhistoriske museer. Herudover er en række museumslignende eller tilknyttede institutioner medlemmer.

                      I de senere år har de danske museer generelt meldt om rekordbesøg igen og igen. I de sidste 15 år er antallet af museumsbesøg steget med langt over 50 procent, og sidste år gik danskerne på museum i alt ca. 16 mio. gange. Det er flere, end der går i biografen.

                      På trods af forskellighed er der mange fælles interesser. Holdningen er, at man står stærkere sammen i ODM end hver for sig. Medlemmerne ønsker, at ODM skal skabe en klar museumspolitisk profil, og styrke museernes mulighed for at opfylde deres rolle i samfundet optimalt. ODM arbejder derfor bl.a. for at videreudvikle museerne som aktive institutioner i samfundet, og for at påvirke den politiske debat.

                      Museerne har stærke sociale værdier, en vigtig rolle som værdifulde læringssteder, og et stort bidrag til samfundsøkonomien. En af opgaverne for ODM er at sørge for, at omverdenen er klar over det.

                      I disse år markerer ODM sig ikke mindst ved at fastslå over for politikerne og offentligheden, at statens engagement i landets museer skal sikres og fastholdes, så alle danskere og gæster i landet fortsat får lige adgang til gode kulturtilbud i hele Danmark. Organisationen slår på, at museer er vækst og god samfundsøkonomi - bl.a. på grund af kulturturisme.

 

 

Lærervejledning

Søg

Velkommen til den midlertidige side for den kommende Små Visioner portal. Send en hilsen nedenfor, så hører du fra os når siden er klar!

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.