Lidt ældre danskere husker Østifterne som et forsikringsselskab. Især i 1980’erne og 1990’erne var det en vigtig spiller i den danske forsikringsbranche. Men i år 2000 blev forsikringsselskabet solgt til Nykredit, og i stedet etablerede man Foreningen Østifterne, der fik bl.a. Nykredit-aktier som betaling for salget.

 

I dag råder Østifterne over godt 1,2 milliarder kroner, hvoraf Nykredit-aktierne udgør 1 mia. kr. Hvert år bruges finansindtægterne på almennyttige formål ved at støtte skadeforebyggende aktiviteter, uddannelse, humanitære støtte- og hjælpeaktiviteter.

 

Østifterne har typisk uddelt mellem seks og ti millioner kroner hvert år, men i fremtiden bliver det hævet med op mod 65 procent.

 Mange af donationerne er beløb på mellem 10.000 og 100.000 kr. til lokale projekter og aktiviteter, og 90 procent af uddelingerne er baseret på ansøgninger.

 

Østifterne støtter projekt ’Råd til Livet’, som er et mentorbaseret program for voldsramte kvinder, som Østifterne har etableret i samarbejde med bl.a. Nykredit og Mary Fonden.

 

Østifterne sponsorerer også den årlige uddeling af Hjerteforeningens Hjerteredderpris til personer, der har ydet en indsats, som har reddet menneskeliv.

 

Østifterne var desuden sponsor på opførelsen af et flot ”Akuthus” på øen Skarø, hvor øens sponserede rednings- og slukningsudstyr opbevares. Østifterne støttede en aktivitet, hvor overskudsmedicin gives til lande, hvor der er mangel på medicin - og hjalp et frivilligt brandværn med vigtigt nyt udstyr.

Og i løbet af årene et utal af andre gode projekter, der hjælper andre mennesker.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.