NaturBornholm er et oplevelsescenter. Her kan man opleve Bornholms særprægede natur i nutid og fortid. Der er udstillinger og aktiviteter og det er ikke nok at bruge hovedet, man skal også bruge fingrene.

 

Centeret drives af Den erhvervsdrivende fond NaturBornholm. Det var Aakirkeby Kommune, som i sin tid skaffede de mange penge til opførelsen. NaturBornholm har hvert år af 50-60.000 besøgende og er hermed af Bornholms mest besøgte attraktioner.  Med sin arkitektur er rammerne omkring NaturBornholm en oplevelse i sig selv. Arkitekturen står den verdensberømte danske arkitekt, Henning Larsen, for.

 

 Med den karakteristiske klippekyst og grundfjeldet adskiller den bornholmske natur sig tydelig fra resten af Danmark, men der er meget mere. Det er på Bornholm man finder dinosaurer, og mange andre fossiler. Det er på Bornholm der er skove med klippepartier og sprækkedale. Det er lige syd for NaturBornholm, at man kan springe 1.200 mio. år tilbage i tiden, med et enkelt hop over en sprække.

 

Man kan se i Bornholms fortid, at klimaet har forandret sig mange gange i jordens historie, og det havde voldsomme konsekvenser for dyre- og plantelivet. I dag, hvor klimaændringerne sker meget hurtigt, er der høj risiko for masseuddøen af arter, som ikke kan nå at tilpasse sig til det nye klima.

 

Den helt rigtige betegnelse for NaturBornholm er et videnspædagogisk aktivitetscenter. Gennem involverende aktiviteter og udstillinger giver centeret oplevelser, samt styrker interessen og forståelsen for den bornholmske natur og naturgivne kultur.

 

NaturBornholm har en vision om at være førende inden for oplevelsesorienterende formidling og undervisning om den bornholmske natur, samt om energi og miljø rettet mod et lokalt, et nationalt og et internationalt publikum.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.