Forskellen mellem rig og fattig vokser dramatisk i hele verden. Og den økonomiske ulighed fører andre uligheder med sig. Der er ulige adgang til magt, viden, jobs, sundhed og basale rettigheder.

 Mellemfolkeligt Samvirke arbejder på at give lige muligheder til alle. Det er forudsætningen for at skabe stabile og demokratiske samfund.

 

Særligt har organisationen fokus på kvinder og unge, som i mange udviklingslande befinder sig i nederste del af samfundets hierarki. Kvinder er låst fast i arbejdet med at passe hus og børn og må samtidig finde sig i, at kulturelle dogmer giver dem en plads i skyggen af mændene. Unge udgør i mange udviklingslande størstedelen af befolkningen men har ingen adgang til jobs og vigtige beslutninger.

 

Mellemfolkeligt Samvirke arbejder på at ændre forholdene på flere måder. I udviklingslandene organiserer organisationen mennesker, så de kan få en stemme, der er stærk nok til at rykke ved magthavernes beslutninger. Det sker bl.a. på MS’ kampagneplatforme i en række lande i Afrika, Mellemamerika og Asien, hvor unge fra flere lande får redskaber til at kende og kræve deres rettigheder. Og det sker, når MS laver kvindegrupper, der er med til at skubbe til magtbalancen i mindre landsbysamfund.

 

Samtidig kæmper MS i Danmark og EU for politiske beslutninger, der tager højde for udviklingen i fattige dele af verden. Kampagnerne i Danmark bliver bakket op af et stærkt frivilligmiljø.

 

Mellemfolkeligt Samvirke blev stiftet i 1944 under navnet Fredsvenners Hjælpearbejde for at arbejde med forsoning og genopbygning af det krigshærgede Europa. I 1963 fik MS statsstøtte til at udsende det første hold såkaldte u-landsfrivillige til Østafrika. I dag sender MS over 1000 unge frivillige ud i verden hvert år via rejseprogrammet Global Contact.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.