Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH) repræsenterer landets EUD/EUX-merkantil- og HHX-elever. Organisationens formål er at varetage deres fælles interesser over for fx skoleledelsen og politikere.

 

For LH er det værdier som demokrati, selvstændighed, sociale evner, evnen til at være kritisk, engagement og indlevelse der bør kendetegne samfundet, og derfor også uddannelsessystemet.

 

Organisationen mener, at samfundet skal sikre elevernes interesse i uddannelsessystemet ved at give dem indflydelse og inddrage dem i undervisningen. Så tager eleverne også ansvar.

 

LH koordinerer handelsskoleelevernes arbejde for bedre uddannelse ved at sikre elevdemokratiet på skolerne. For LH er det vigtigt at være en organisation af handelsskoleelever for handelsskoleelever. 

LH er kendt for en aktiv og udadvendt indsats for handelsskolernes sag. Ledelsen gør dagligt en stor indsats inde og uden for Christiansborg, for at udbrede LH’s holdninger og for at eleverne kan få god undervisning, som de har indflydelse på.

 

LH holder en stribe nationale arrangementer, der er åbne for alle handelsskoleelever, der går på en medlemsskole.

 

Foreningen blev dannet i 1979 af aktive i fagforeningen HK, for at man kunne repræsentere HG og HHX-eleverne i den offentlige debat. LH flyttede i 2006 ind i Elevbevægelsens Hus med Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) og sammen har de arrangeret store demonstrationer og protester i forbindelse med foreslået nedskæringer.

 

LH giver også medlemmerne personlige kompetencer, som de kan bruge i erhvervslivet eller andre foreninger. LH holder løbende kurser med oplæg om f.eks. projektledelse, taler-teknik, hvordan man motiverer andre og meget andet. Håbet er, at man lærer noget, ud over det ens skole kan tilbyde.

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.