Kristelig Fagbevægelse – i folkemunde ofte kendt som Krifa – er en fagforening, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn.

 Faktisk ser Krifa ikke sig selv som en klassisk fagforening eller a-kasse, men kalder sig for en ”arbejdslivsbevægelse”. Den har mennesker i fokus i stedet for fag.

 

Krifas mission er at skabe god arbejdslyst: De arbejder for, at både lovgivning, overenskomster og holdninger støtter det enkelte menneske i at foretage de personlige valg, der opleves som rigtige i forhold til at sikre den rette balance i livet. Fx ønsker Krifa at der bliver bedre muligheder for at kunne skrue op og ned for arbejdstid og ansvar i løbet af ens arbejdsliv.

 

Organisationen blev stiftet i 1899 og var oprindeligt en sammenslutning af lønmodtagere og arbejdsgivere. Stifterne ønskede at skabe et alternativ til klassekampen. Det bærende princip var og er, at uoverensstemmelser så vidt muligt løses ved forhandlinger uden brug af strejke eller lockout, der kan benyttes på andre dele af det organiserede arbejdsmarked.

 

Kristelig Fagforening som vi kender den i dag blev dannet i 1931, da arbejdsgivere og lønmodtagere blev opdelt i to selvstændige foreninger. Fagforeningen adskilte sig fra andre fagbevægelser ved at optage medlemmer fra alle fag og ved at være politisk uafhængig.

 

Krifa arbejder for, at alle har ret til at være medlem af den fagforening, de ønsker. De arbejder også for, at virksomheder skal have ret til at indgå overenskomst med den fagforening, de ønsker.

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.