Når man spiller musik andre steder end i hjemmet, fx i radioen, butikker, caféer og alle andre offentlige steder, skal man betale penge til skaberne af musikken for retten til at gøre det.

 Kunstnerne selv er naturligvis ikke i stand til at finde ud af alle de steder, hvor deres musik er blevet brugt, og de kan heller ikke selv skaffe pengene hjem. Det er derfor, at de er medlemmer af Koda, som udfører dette arbejde for dem. Koda sikrer dem betaling, hver gang deres musik bliver afspillet et offentligt sted. 45.000 danske kunstnere er medlemmer af Koda.

 

Koda indgår aftaler med alle i Danmark, der bruger og udbyder musik andre steder end i hjemmet, og sender pengene videre til de enkelte musikskabere. Koda samarbejder med en lang række lignende selskaber i hele verden, og gennem dem sørger Koda for også at sende penge til de udenlandske kunstnere. På samme måde kommer der penge fra hele verden til de danske musikskabere via Koda.

 

Det er ofte afgørende indtægter for komponisterne og sangskriverne. De arbejder typisk ulønnet, indtil deres musik bliver spillet - hvor og hvor meget er de hverken selv herrer over, eller har mulighed for at overskue, når de slipper deres musik løs på et enormt marked.

 

Og det er et marked, som bare bliver endnu mere kompliceret og uoverskueligt for den enkelte kunstner. Digitaliseringen har ændret vores musikforbrug. Vi lytter til musik på andre måder end før. Det giver spændende muligheder for kunstnerne, men også udfordringer – især fordi alle musikudbydere enten ikke er forpligtet til at betale eller ikke mener, at de skal betale. Derfor har Koda gennem de sidste ti år arbejdet meget på at indgå aftaler omkring digitalisering, og de snakker med politikere både i Danmark og i udlandet.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.