KL – Kommunernes Landsforening – arbejder for, at vi i bevarer og udvikler vores stærke lokale demokrati. Danmark har 98 kommuner, og de træffer beslutninger om velfærd, der er tæt på den enkelte dansker: folkeskole, ældrepleje, børnehaver, integration, job, kultur og fritid.

 

Hver kommune ledes af en kommunalbestyrelse, der vælges af kommunens borgere hvert fjerde år, og som består af almindelige borgere, der arbejder med det lokale demokrati i deres fritid.

 

KL er interesse- og medlemsorganisation for kommunerne, og deres formål er at forhandle med politikerne på Christiansborg om kommunernes økonomi, og at være med til at sikre kommunerne de bedste muligheder for at løse deres opgaver.

 

KL kommer også med rådgivning og information til både politikerne i kommunalbestyrelserne og embedsfolkene i forvaltningerne. KL udsender løbende vejledninger, inspirationskataloger, pjecer og publikationer med opdateret og relevant information om aktuelle kommunalpolitiske emner. Derudover yder KL’s sekretariat rådgivning til kommunerne om fx implementering af nye love og regler, juridiske spørgsmål og meget andet.

 

KL har inddelt en debat om, hvordan Danmarks lokale demokrati skal udvikle sig i fremtiden. Vi har et stærkt lokalt styre, men det skal hele tiden udvikle sig, så kommunerne også er rustet til at klare kommende udfordringer.

 

KL’s næsten 400 medarbejdere har en politisk ledelse, og pladserne i de forskellige politiske organer bliver fordelt på baggrund af resultatet ved det seneste kommunalvalg. Fx er alle landets 98 borgmestre blandt medlemmerne af repræsentantskabet, hvor de rådgiver KL’s bestyrelse.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.