KA (Kristelig Arbejdsgiverforening) er en arbejdsgiverforening for små og mellemstore virksomheder og bygger på det kristne livs- og menneskesyn.

KA blev etableret i 1931, og baggrunden var, at mange arbejdsgivere med et kristent livs- og menneskesyn ikke ønskede at deltage i konflikter på arbejdsmarkedet, hvilket var meget almindeligt dengang. Derfor udtænkte man en anden måde at løse konflikter på:

Først forhandling. Dernæst mægling, hvor én udefra skal forsøge at finde en løsning, som begge parter kunne være tilfredse med. Og hvis der stadig er en uenighed, skal en dommer træffe en afgørelse gennem en voldgift, som parterne skal acceptere.

KA har siden starten forhandlet overenskomster, som bestemmer, hvad ansatte som minimum skal have i løn, hvor længe de må holde ferie, hvor lang arbejdsdagen må være og mange andre ting, som hører til i en overenskomst.

På den måde minder organisationen meget om eksempelvis DA. Begge overenskomster ligger inden for den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter i fællesskab skaber aftaler for løn og ansættelsesvilkår. Den eneste forskel på DA og KA er, at KA og KAs modpart (Det Faglige Hus) ikke må strejke.  Ved hjælp af dialog forhandler man sig frem til løsninger og overenskomster til gavn for både arbejdsgivere og lønmodtagere.

KA rådgiver virksomheder indenfor en lang række forskellige fag om, hvordan de ansætter medarbejdere. Organisationen hjælper direktører med at blive bedre ledere og med at skabe virksomheder, hvor det er godt og meningsfuldt at arbejde.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.