Rundt om på danske arbejdspladser sidder omkring 18.000 danskere, der ved siden af deres job også har en frivillig kontrakt med forsvaret om, at de står til rådighed for militæret, hvis der en dag bliver behov for det. Og det har der i de senere år stadig oftere været, fordi forsvaret i stigende grad deltager i internationale, fredsstøttende missioner.

 

Derfor tog man i 1999 initiativ til at oprette organisationen InterForce. Det er et samarbejde mellem forsvaret og civile private og offentlige virksomheder, og formålet er at forbedre forholdene for disse mennesker, når forsvaret har brug for dem.

 

I dag støttes InterForce af knap 1900 virksomheder, der tilsammen tæller cirka 1 million medarbejdere. Som støttevirksomhed tilkendegiver man, at virksomheden bakker op, når forsvaret har brug for ansatte, der ved siden af deres civile job har en kontrakt med Forsvaret eller er frivillig i Hjemmeværnet.

 

Det betyder blandt andet, at virksomheden bør give den konkrete medarbejder fri, ferie eller orlov i perioden, ligesom en udstationering for Forsvaret ikke bør betyde en opbremsning eller et tilbageskridt i karrieren for den konkrete medarbejder - tværtimod.

 

På den måde bakker virksomhederne op omkring vores soldater og den store indsats, de yder for samfundet i såvel internationale missioner som i nationale indsættelser.

 

InterForce har også en anden vigtig opgave: Siden 1992 har tæt på 30.000 danske mænd og kvinder været udsendt til internationale militære missioner, hvor mange efter en udstationering forlader forsvaret i en ung alder. Her sørger  InterForce for at formidle kontakt til virksomheder, så der ydes hjælp med at få de tidligere soldater integreret på arbejdsmarkedet - og det gælder især de fysisk og psykisk sårede soldater.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.