International Media Support er en hjælpeorganisation med hovedsæde i Danmark. IMS støtter lokale medier i lande, hvor væbnet konflikt, humanitære kriser eller politiske forandringer gør det svært for medier at lave god og troværdig journalistik.

 

Organisationen har siden 2001 arbejdet for at udbrede ytrings- og pressefrihed og sikre folks adgang til information. En fri og kritisk presse øger muligheden for, at mennesker kan engagere sig politisk og socialt og dermed ændre på deres levevilkår. Ofte presses medier til at vælge side under konflikter og kan viderebringe informationer, der forværrer spændingerne.  Under konflikter, og hvor der findes flygtninge, er adgangen til rigtig information derfor helt nødvendig for, at folk kan bidrage til fred og genopbygge deres samfund.

 

I Syrien, hvor elektriciteten ofte svigter og besværliggør adgangen til nettet og mobiltelefoner, er IMS med til at sikre at trykte aviser når frem til borgere, internt fordrevne og flygtninge i både Tyrkiet og det nordvestlige Syrien. I Somalia, hvor der er krig og tørke, støtter IMS en radio station, der sender livsnødvendig information om blandt andet fødevarer, og kvinders rettigheder ud til landsbyer og flygtningelejre.

 

Også behovet for at udbrede god og faktuel journalistik er tydeligere end nogensinde: Det amerikanske præsidentvalg i 2017 og sociale medier har for alvor har sat ”fake news” på dagsordenen. Det er derfor, at adgangen til information og støtte til god, sandfærdig journalistik er så afgørende og vigtig. Kun én ud af syv personer i verden har adgang til en fri og uafhængig presse, og det går tilbage for demokrati og ytringsfrihed i lande verden over. Inden for de seneste ti år er over 500 journalister blevet dræbt som følge af deres arbejde. IMS har ydet langsigtet støtte til medier i nogle af verdens farligste lande for journalister.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.