IMAK er lærernes fagforening i Grønland, og de fleste af dens 1300 medlemmer er ansat i den grønlandske folkeskole, men nogle af dem er ansat på de private grundskoler og efterskoler.

 

IMAKs formål er at være med til at forbedre den grønlandske folkeskole og hele det grønlandske uddannelsessystem.

 

I modsætning til mange andre unge samfund har man i Grønland gennem generationer haft en skoleordning, der skabte mulighed for undervisning af hele befolkningen - også den del, der boede på de fjerntliggende og isolerede bygder.

 

I dag har Grønlands Selvstyre fået opbygget en komplet folkeskole, men den kan stadig blive meget bedre. Fagforeningen mener, at efterhånden som der er gået så mange år siden folkeskolereformen blev gennemført i Grønland i 2003, kan man ikke blive ved med at sige, at loven er god nok, og at den bare skal helt på plads. Hvad er det, der ikke er implementeret og hvorfor? Kunne det være dele af loven, som ikke passer til vores samfund? spørger IMAK.

 

Fagforeningen ønsker en fælles folkeskole med et lokalt præg. Ansvaret for skolens udvikling skal tilbage til skolens ledelse og lærere, i stedet for at det hele bestemmes fra toppen.

 IMAK vil især gerne kæmpe for, at elever i bygder og yderdistrikter bliver undervist i samme antal timer som eleverne i byerne.

 

Alle har et medansvar for at sikre det bedste grundlag for vores børn og unge. IMAK tror på, at det bedst sker gennem dialog – en dialog, hvor det også er tilladt at sætte spørgsmålstegn ved lovgivningen og folkeskolereformen.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.