Foreningen Hus Forbi er kendt for at udgive avisen af samme navn, der laves i samarbejde med socialt udsatte og sælges af hjemløse.

 

Avisen er med til at skabe debat og dialog med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. Hus Forbi er deres talerør. Samtidig giver avisen de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på ‘lovlig’ vis ved at sælge et produkt som de kan stå inde for.

 

Hus forbi har derudover to vigtige betydninger for de hjemløse og socialt udsatte. For det første giver det dem mulighed for at være en del af et fælleskab og opøvelsen af medborgerskab. Mange hus forbi sælgere finder her for første gang et sted hvor de kan deltage og bidrage med lige præcis de ressourcer og kræfter, som de har. Og det er jo selve grundstenen i demokratiet: at vi alle har en nødvendig værdi og er respekteret af vores medborgere.

 

For det andet giver hus forbi sælgerne en positiv identitetsfølelse. Hjemløse har ellers næsten altid en meget ringe identitetsfølelse, fordi de har brug andres hjælp og ikke selv kan bidrage med noget af værdi for andre. Men som hus forbi sælger yder de et stykke vigtigt arbejde ved at være med til at skabe forståelse for hjemløse og socialt udsatte, og tjene penge til en anerkendt organisation. Derfor kan man pludselig lave en positiv fortælling om sig selv.

 

Langt hovedparten af overskuddet fra avissalget går i øvrigt til at købe udstyr og tøj til sælgerne, som de får gratis, både sommer og vinter.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.