Som professionel soldat har man valgt et specielt job. Et job som i yderste konsekvens betyder, at man er klar til at sætte sit liv på spil for at løse opgaven. En opgave der ofte skal løses under ekstreme og vanskelige vilkår. Alt det har man accepteret som soldat.

 

Men soldater er også lønmodtagere og er dermed omfattet af alle de rettigheder og pligter, som gælder på det danske arbejdsmarked.

 

Derfor har hærens konstabler, korporaler og værnepligtige også deres egen fagforening, HKKF. Den forhandler overenskomst med Forsvarsministeriet, samarbejder med resten af fagbevægelsen og kæmper for ordentlige vilkår for soldaterne.

 

HKKF’s medlemmer deltager i internationale operationer fx i Balkan, Irak og Afghanistan. Deres opgaver er både at deltage i forsvaret af Danmark og at være med der, hvor det går hårdt for sig i verdens brændpunkter. Fagforeningen fortæller, at det er en opgave, som kræver veluddannede og professionelle soldater, der kan løse krævende og vanskelige opgaver og håndtere avanceret materiel.

 

Hovedparten af HKKF medlemmer er kun en kort årrække i forsvaret, da arbejdet er meget fysisk krævende. Derfor arbejder HKKF for at gøre uddannelsen til konstabel til en erhvervsuddannelse. Dermed bliver soldaterne endnu dygtigere, mens de er i forsvaret, og samtidig styrker de deres muligheder for at få et godt arbejde efter tiden i forsvaret. Fagforeningen har i mange år anbefalet at begrænse værnepligten og fokusere på de professionelle soldater. Forsvaret skal kun bruge en femtedel af de værnepligtige, der indkaldes, og det synes HKKF er alt for dyrt og ineffektivt, og en unødvendig forstyrrelse af de unges liv. Både Danmark og den enkelte soldat ville få meget mere ud af, at vi brugte de begrænsede midler, som forsvaret råder over på de unge, der vælger at blive professionelle soldater, mener HKKF.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.