Der er fire Grønlandske Huse i Danmark, fordelt med et i hver landsdel. Hvert hus er det naturlige mødested for grønlændere i Danmark, og for alle der på den ene eller anden måde er interesseret i Grønland. De fire huse ligger i København, Aarhus, Aalborg og Odense. De er hver især selvejende og uafhængige institutioner, men de har identiske arbejdsområder og de samme værdier. Husene arbejder hver dag for at mindske afstanden imellem Grønland og Danmark, og har fokus på kultur, uddannelse og det sociale område. Husene varetager en række opgaver for Grønlands Selvstyre, Social Ministeriet og Justitsministeriet i Danmark og indgår i en lang række samarbejder med offentlige instanser i Danmark og i Grønland.

 

Husenes historie stammer tilbage fra midten af 1960'erne, hvor antallet af grønlændere på uddannelse i Danmark og grønlændere, der var flyttet til Danmark, blev så stort, at der blev behov for grønlandske efterskoler, særlige grønlandske klasser på pædagog- og handelsskoler, og seks grønlænderhuse. Men i dag, hvor Grønlands Selvstyre har fået opbygget en komplet folkeskole og flere fagskoler i Grønland, er der ud over et patienthjem nu kun de fire grønlandske huse tilbage.

 

I de Grønlandske Huse mødes mennesker for at lære hinanden at kende med udgangspunkt i et tolerant og respektfuldt menneskesyn. Arbejdet og samarbejdet i Huset bygger på en række grundlæggende værdier, der har med livet i huset og respekten for forskellighed og at gøre. Ligeværd er et nøgleord i De Grønlandske Huse. Her er alle ligeværdige, uanset baggrund. Alle brugere af Husets service og aktiviteter har samme ret og adgang til Huset, når det sker med respekt for øvrige brugere og Husets normer.

 

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.