Danske unge er på forhånd meget begejstrede for alkohol. De fleste forventer, at de får det sjovere og bliver gladere, når de drikker. Men alt for mange unge kommer til at opdage, at det ikke altid er tilfældet. Alene efter en enkelt stor fest sidste sommer i Dyrehaven nord for København blev 11 unge indlagt med livstruende høje promiller.

 

GODA står for for god alkoholkultur, og foreningen arbejder for at hjælpe danske unge med at reducere eller helt undgå et misbrug. Det har GODA gjort siden 1993, og den kan tage i hvert fald en del af æren for en positiv udvikling: i grundskolen får de unge deres alkoholdebut senere, og når de begynder at drikke, er der færre, som drikker regelmæssigt.

 

Derfor har GODA nu udvidet sit fokus til også at omfatte ungdomsuddannelserne. De unges senere debut betyder, at for mange af dem er det her, at de for første gang konfronteres med alkoholkulturen.

 

Fordi GODA ved, at forældre er dem, der har størst indflydelse på de unges forbrug af alkohol, bruger foreningen mange kræfter på at oplyse og vejlede forældrene om, hvordan de hjælper deres børn med at sætte grænser. Samtidig laver man undervisningsmaterialer, novellekonkurrencer, festguider på Facebook, tekster og videoer, der er gode som oplæg til diskussioner, og andre tiltag, der alle er underholdende og i øjenhøjde med de unge, men samtidig baseret på videnskabeligt beviste metoder.

 

GODA kan se, at der er ved at ske et holdningsskifte blandt de unge. Mange siger nu selv stop til drikkepresset. Det er en udvikling, GODA håber at bidrage til at støtte.

 

GODA er en del af VSOD – Vin og Spiritus Organisationen i Danmark. Branchen har stiftet foreningen, fordi den føler, at den har en moralsk forpligtelse, ligesom den også har en egen interesse i at skabe en god alkoholkultur.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.