Genlyd er sat i verden for at være med til at skabe lokalsamfund, hvor der er plads til alle, og hvor man har og tager ansvar for hinanden.

 

Genlyd er et forebyggelsesprojekt i Aarhus Kommune, hvor man har det ambitiøse mål at gøre det muligt for alle kommunens medborgere at blive en del af et fællesskab, og dermed øge livsglæden og trivslen. For at det kan ske, ved folkene bag projektet at det er nødvendigt med nye ideer.

 

Derfor står Genlyd bag nye løsninger og anderledes samarbejder, hvor projektet fx laver partnerskaber sammen med apoteker, boligforeninger og biblioteker, der er tæt på borgerne.

 

Genlyd vil hjælpe med at skabe skabe naboskabsarrangementer, spisefællesskaber og andre fællesskaber, der hjælper med at styrke venskaber og bekendtskaber mellem menneskene i et lokalområde, og får dem til at tage ansvar for hinanden. Genlyd vil på den måde skabe rammerne for, at relationer kan spire, og folkene i projektet vil aktivt sørge for fx at tage godt imod nye og kontakte dem, der pludselig ikke kommer mere.

 

Genlyd vil samtidig bruge kræfter på at nå ud til ensomme mennesker, som ikke selv har overskuddet til at opsøge andre. Hvis borgere eller andre kommer med gode ideer eller viser et godt initiativ, er Genlyd åben og parat til at prøve nye ting af, for tænk nu hvis man på den måde sammen kan skabe et bedre liv for og med medborgerne i Aarhus.

 

Genlyd har derfor en pulje, som både frivillige foreninger, enkeltpersoner, brugerråd, virksomheder og andre kan søge om penge fra, hvis har gode planer om at række ud til udsatte ældre og invitere dem med i et spisefællesskab, naboskab eller anden form for fællesskab.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.