FTF er hovedorganisation for 70 forskellige faglige organisationer og i alt 450.000 offentligt og privat ansatte.

 Hver især af disse faglige organisationer har medlemmer med professions- eller erhvervsrettede uddannelser. De er alt fra kirkemusikere og stewardesser til skolelærere, sygeplejersker og bankfolk.

 

Det er meget forskellige fag, men de deler alle de samme grundlæggende visioner, som FTF har for fremtidens retning for det danske samfund: Et samfund med solidaritet. Aktivt demokrati. Udviklingsmuligheder. Job til alle. Godt arbejdsmiljø. Lighed. Medansvar for andre.

 

De er også alle påvirket af de store udfordringer, der venter i fremtiden, og som FTF gerne vil være med til at komme med svar på: Hvordan skal Danmarks klare sig i den globale konkurrence? Hvordan får vi det bedste ud af den digitale udvikling? Hvad gør vi ved presset på den danske overenskomstmodel?

 

FTF blev stiftet i 1952. Det er en grundpille i FTF’s identitet at være partipolitisk uafhængig og at søge indflydelse på udviklingen af samfundet.

 

Sammen med Danmarks anden store hovedorganisation – LO – står FTF bag det såkaldte OK-mærke, som alle fagforbundene under de to organisationer pryder sig med. OK-mærket er medlemmernes sikkerhed for, at de har valgt en fagforening, der indgår overenskomster og kender deres fag og deres branche. Tilsammen er 1,5 mio. danskere medlem af en OK-mærket fagforening.

 

Andelen af danske lønmodtagere, der er medlem i en fagforening, er stadig meget høj i Danmark sammenlignet med i andre lande. Og den seneste store undersøgelse om lønmodtagernes værdier viser, at også unge i stigende grad bakker op om fagforeningerne og fællesskaber med ansvar.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.