Foreningen Grønlandske Børn arbejder for, at alle grønlandske børn og unge i Grønland og Danmark kan leve et godt børneliv og have gode fremtidsmuligheder.

 Foreningen er i virkeligheden bedre betegnet som en politisk uafhængig NGO, der blev stiftet helt tilbage i 1924. Den laver aktiviteter, der styrker grønlandske børn og unges ressourcer og kompetencer, og den har især fokus på sårbare børn og unge.

 Gennem sit arbejde møder foreningen børn og unge med alvorlige problemer som omsorgssvigt, ensomhed og misbrug i familien. Foreningen tilbyder dem gode oplevelser sammen med andre børn. De bliver inddraget i fællesskaber, opbygger venskaber, og de møder nærværende voksne, som støtter dem og vejleder dem i at træffe gode valg for sig selv.

 Hvert år hjælper Foreningen Grønlandske Børn over 500 børn gennem en lang række konkrete projekter. Nogle af projekterne er rettet mod grønlandske børn i Danmark -  den største aktivitet her hedder Et Bedre Liv i Danmark - men en meget vigtig del af arbejdet foregår i Grønland.

 Her arbejder foreningen ud fra to overordnede spor: Det ene har overskriften tryg barndom, hvor den hjælper udsatte børn på mange forskellige måder, fx ved at uddanne fagpersoner til at opdage svigt. Det andet spor handler om at anspore flere unge grønlændere til at tage en uddannelse.

 Foreningen har altid søgt at inddrage børn og unge, og lytte til deres egne erfaringer. Det er også hele formålet med dens nyeste projekt, Najorti i Grønland. Her får børn en uafhængig bisidder med i mødet med myndighederne, så man kan være sikker på, at børn og unges egen stemme bliver hørt.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.