FødevareDanmark er en paraplyorganisation for navnlig små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren. Den blev grundlagt i 2015 af Danske Slagtermestre, Ostehandlerforeningen for Danmark, Danmarks Fiskehandlere og SMV Fødevarer.

  Der er ikke altid sammenfald mellem de store og de små virksomheders interesser. Den mindre fødevareproducent med måske 30 ansatte på en fabrik, hvor håndværket præger produktionen, og med en god og stabil kundekreds inden for en almindelig lastbils køreradius, er ikke særligt optaget af markedsudviklingen i Det Fjerne Østen. Det er de nære ting, der optager disse virksomheder.

 Lovgivningen omkring fødevareproduktion i Danmark er typisk også lavet til fordel for de store virksomheder. Derfor mente stifterne, at der er behov for en organisation, som særligt kan tale de små og mellemstore fødevarevirksomheders sag – både i pressen og over for politikere, myndigheder og andre beslutningstagere.

 Der er mange andre steder i verden, hvor de kan lave billigere produkter. De mindre virksomheder i Danmark kan ikke konkurrere på prisen – men i kraft af deres mangeårige fokus på håndværket har de udviklet et dygtigt håndværk, som ikke mange kan matche ude omkring i verden.

 FødevareDanmark mener, at det har meget stor betydning, at vi fortsat producerer fødevarer i Danmark, fordi det først og fremmest er i den daglige produktion, at håndværk og kvalitet vedligeholdes og udvikles. Derfor er foreningen trist over, at en betydelig del af fødevareproduktionen er flyttet ud af landet, og den forsøger at påvirke politikerne til at lave regler, der gør det mindre besværligt at producere fødevarer i Danmark.

 FødevareDanmark vil også gerne arbejde for, at vi får en bedre madkultur i Danmark, så flere danskere slår vejen forbi specialbutikker som f.eks. slagteren, ostehandleren og fiskehandleren.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.