Europabevægelsen er en tværpolitisk medlemsorganisation, som arbejder for et moderne forpligtende fællesskab med respekt for de grundværdier historien har lært os at værdsætte.

Målsætningen er at danne et mere integreret demokratisk Europa. Og Europabevægelsen mener, at EU udgør den vigtigste ramme for et tættere europæisk samarbejde. Fordi grænseoverskridende udfordringer som flygtninge, migration, klima og sikkerhed løses bedst i fællesskab i det forpligtende europæiske samarbejde.

 

Europabevægelsens historie går tilbage til 1946, hvor Churchill holdt en berømt tale om sit ønske om at skabe en form for europæisk union. Det blev startskuddet til en lang række frivillige organisationer med dette mål, og året efter mødtes de og blev enige om at danne en permanent, frivillig international organisation, der kunne fremme samlingen af Europa.

 

Det blev i 1948 til Den Internationale Europabevægelse med nationale råd i hvert land. Europabevægelsen bestod dengang af 10 lande, hvor Danmark var et af dem. I Danmark blev rådet sammensat tværpolitisk primært af de mennesker, der havde udgjort den danske delegation i Haag, hvor Europabevægelsen blev grundlagt.  Herved sikrede man mangfoldigheden i Den Danske Europabevægelse; et forhold, der stadig eksisterer, da der er plads til både liberale og venstreorienterede i Europabevægelsen. Det var dog først senere, at Den Danske Europabevægelse blev den medlemsorganisation, som vi kender i dag. Europabevægelsen har de senere år haft en stor medlemsfremgang, og deres medlemstal er historisk stort lige nu.

 

Året efter dannelsen fik Europabevægelsen oprettet Europarådet. Det er i dag den ældste politiske organisation på det europæiske kontinent. Rådet arbejder for at forsvare og styrke principperne om demokrati, menneskerettigheder og retssikkerhed - og at fremme bevidstheden om europæisk identitet og at udvikle gensidig forståelse mellem folk fra forskellige kulturer. Europabevægelsen er informationskontor for Europarådet. Det betyder, at man har som formål at fortælle den danske befolkning om Europarådets arbejde.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.