Fonden Ensomme Gamles Værn har i over 100 år arbejdet for at forbedre vilkårene for ældre mennesker i Danmark. Ensomme Gamles Værn blev oprettet af en københavnsk præst i 1910, der samlede penge ind til ”fattigfolks jul.” I dag lever fonden af afkastet fra grundlæggelsen samt gaver og arv.

 

Fonden har stået bag et væld af initiativer. Gennem alle årene har formålet været at skabe gode vilkår for fællesskaber og at yde økonomisk støtte og omsorg til dem, der har mindst. I 1970’erne og 1980’erne byggede og drev man dagcentre, plejehjem og kollektivboliger.

 

I dag koncentrerer Ensomme Gamles Værn sig om forskning, der omsættes i sociale indsatser. Fonden støtter særligt projekter, der drejer sig om ensomhed, relationer og sociale fællesskaber.

 

Målet er at hjælpe de ældste i samfundet, som føler sig ensomme og socialt isoleret på grund af tab af ægtefælle, søskende og andre nære samt fysisk og psykisk svækkelse. Fonden har fokus på ældre menneskers fattigdom, og i disse år koncentrerer man sig derfor også om ældre migranter, der er blandt de fattigste sammen med hjemløse og andre socialt udsatte ældre.

 

Der er flere eksempler på, at Fonden Ensomme Gamles Værn skaber forandring. Et forskningsprojekt om gamle hjemløse har fx ført til et samarbejde om et multihus for socialt udsatte ældre. Forskning om ældre indvandrere og flygtninge har betydet, at fonden nu gør en særlig indsats for at få dem med på sine ferieophold.

 

Fonden støtter også gamle, ensomme, syge og fattige mennesker direkte. Det gør de via samarbejde med andre organisationer om legater og ferier.

 

De fleste gamle mennesker klarer tabet af dem, de holder af, vanskeligheder og sygdomme, der følger med det at leve et langt liv. Men uligheden vokser i Danmark, også blandt de ældre, og flere lever alene og må klare sig med lidt.

Fonden Ensomme Gamles Værns vision er, at alle ældre kan få en meningsfuld alderdom.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.