Det Frie Forskningsråd investerer i forskning, der er baseret på forskernes egne idéer. Formålet med rådet er at hjælpe de mest originale idéer og initiativer godt på vej. Hvert år giver Det Frie Forskningsråd omkring 400 bevillinger til forskningsprojekter for et samlet beløb på næsten én milliard kroner. For at sikre, at pengene går til de absolut bedste forskningsprojekter, udbydes de i fri national konkurrence uden krav om, at de skal være inden for et bestemt tema. Kun de mest visionære idéer får del i milliarden.

 

Rådet arbejder hele tiden på at sikre de bedste vilkår for den frie, nysgerrighedsdrevne forskning i Danmark. Rådet understøtter forskernes mulighed for at forfølge gode idéer og giver plads til, at forskningen pludselig kan tage uventede drejninger. Når Det Europæiske Forskningsråd uddeler bevillinger til danske forskere, så er flertallet af dem allerede blevet støttet af Det Frie Forskningsråd. Det tager rådet som et tegn på, at det er lykkedes dem at spotte originale projekter af høj videnskabelig kvalitet.

 

Dette er forskning, som gør en forskel i samfundet. Mange bevillinger fra Det Frie Forskningsråd har ført til udviklingen af innovative nye produkter og teknologier. Rådet har inden for de seneste år fx støttet en forsker i at finde en erstatning for røde bloglegemer. Det kan redde mange menneskeliv i fremtiden, hvor der vil være alvorlig mangel på donorblod ved katastrofer og ulykker. En anden forsker får penge fra rådet til sit arbejde med at erstatte plastik med et meget mere miljøvenligt materiale, der laves af sukkeret i roer.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.