Det Danske Spejderkorps er en børne- og ungdomsbevægelse med friluftslivet og fællesskabet i fokus. Organisationens formål er at udvikle børn og unge til selvstændige mennesker, der tør tage ansvar både i eget liv og i verden omkring dem.

Hos Det Danske Spejderkorps skal børn og unge opleve en spejdertid, der udvikler dem, lader dem vokse og giver dem lyst til at tage ansvar. Spejderoplevelser skal være udtryk for det, der er fedt, sjovt, vildt og udfordrende.

 

I Det Danske Spejderkorps udfordres børn og unge gennem friluftsaktiviteter. Til spejder bruges naturen derfor som udviklingsrum for både børn, unge og voksne. Naturen er på én og samme tid soveplads, spiseplads, legeplads, udfordrende adventure-bane og refleksionsrum. Der er højt til loftet i mere end én forstand og ingen vægge, der står i vejen, når fantasien får frit løb.

 

Til spejder er der vægt på den pædagogiske metode learning-by-doing. Her får spejderne selv ansvar for at løse en opgave i trygge fællesskaber, mens de ældre spejderledere har en mere vejledende rolle. Lederne er de voksne venner, der ikke er læreren, forælderen eller den jævnaldrende kammerat.

 

De første spejdergrupper i Danmark blev dannet i 1909, og i dag er der ca. 35.000 spejdere i Det Danske Spejderkorps. I internationalt perspektiv tæller spejderbevægelsen ca. 80 millioner spejdere. Selvom der er stor forskel på, hvordan man er spejder rundt om i verden, deler spejderkorpsene i de enkelte lande den samme grundtanke. På ture og internationale lejre kan danske spejdere derfor opleve et fællesskab med spejdere de aldrig har mødt, selvom de kommer fra den anden side af jordkloden.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.