Da Folketinget i 2007 vedtog en reform, som nedlagde de hidtidige 14 amter, fik Danmark i stedet fem nye regioner. Regionernes hovedopgave er at styre vores sundhedsvæsen og flere sociale institutioner, men de har også en række andre vigtige opgaver: de har ansvaret for bl.a. at udvikle erhverv, uddannelse og kultur, natur og miljø og kollektiv trafik.

 

Regionerne har dannet Danske Regioner – en interesseorganisation, der sørger for at varetage de fem regioners fælles interesser og indgå aftaler på deres vegne, fx med regeringen, andre organisationer m.fl.. Overordnet set arbejder Danske Regioner for at understøtte og udvikle det regionale demokrati. Det gælder blandt andet i forhold til at sikre de økonomiske rammer samt at støtte regionerne, så de har bedst mulige vilkår for at løse deres opgaver.

 

Regionernes vigtigste opgave er som sagt at styre og administrere det danske sundhedsvæsen. En del af det er også den psykiatriske behandling på psykiatriske hospitaler, centre og afdelinger, og for distriktspsykiatri. Samtidig har regionerne ansvaret for at drive og udvikle en række institutioner for udsatte grupper og mennesker med særlige behov.

 

En af Danske Regioners visioner er, at man som patient i det danske sundhedsvæsen skal have indflydelse på sin behandling. Regionerne ønsker, at borgerne er med til at planlægge deres behandling.  Patienterne vil have et overblik over, hvad der skal ske. De ønsker en bestemt læge, der hele vejen igennem har ansvaret for deres behandling. Og de ønsker, at pårørende eller frivillige kan spille en central rolle, hvis der er brug for det. Alt det er noget, som regionerne arbejder for nu og i fremtiden.

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.