Danske Professionshøjskoler er interesseorganisation for de syv professionshøjskoler, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Maskinmesterskolen København. De ni institutioner udbyder uddannelser på professionsbachelorniveau, som er en mellemlang videregående uddannelse.

 

De mest kendte uddannelser er nok lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, socialrådgiver, fysioterapeut og jordemoder, men sektoren uddanner også tegnsprogstolke, laboranter, journalister, natur - og kulturformidlere, bioanalytikere og lysdesignere. I alt over 70 forskellige uddannelser.

 

Som uddannet til en profession gør du en konkret forskel for mange mennesker. Du bliver taget imod af en jordemoder, passet af en pædagog og undervist af en lærer. Socialrådgiveren er klar til at hjælpe dig, hvis du får problemer som voksen, sygeplejersken er der, hvis du bliver syg, bygningskonstruktøren hjælper med at bygge dit hus og alt muligt andet, ingeniøren beregner og udvikler alt fra nye biler til computere, og journalisten sørger for nyheder i aviser, radio, tv og på nettet. Med andre ord: uddannelser til alle væsentlige begivenheder og ting i livet.

 

De ni institutioner uddanner til sammen over en tredjedel af alle som får en videregående uddannelse i Danmark. Uddannelserne bruges i både den offentlige og private sektor, og uddannelsesstederne er fordelt over hele landet. Derudover står institutionerne for efter- og videreuddannelse og forskning og udvikling inden for de professioner, de uddanner til.

Det sidste er vigtigt, da evnen til at kunne skabe, dele og omsætte ny viden til og i praksis er med til at sikre kvaliteten i uddannelserne. Det betyder, at dem, der uddannes, altid er opdaterede i forhold til det, de skal kunne, når de skal ud at arbejde i de mange væsentlige professioner, de kan uddanne sig til fra en af Danske Professionshøjskolers medlemsinstitutioner.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.