Danske Gymnasier er interesseorganisation for de almene gymnasier og toårige hf-uddannelser i Danmark. Den varetager gymnasiernes uddannelsespolitiske interesser overfor bl.a. politikere og myndigheder. Målet er at sikre, at de almene gymnasier får de bedst mulige vilkår.

Foreningen arbejder også for at fastholde sammenhængskraften blandt dens skoler og styrke deres samarbejde. Den vil sørge for, at skolerne bliver endnu bedre til at dele erfaringer med hinanden, og at de sammen videreudvikler kvaliteten og relevansen af deres udbud af uddannelser.

Danske Gymnasiers mission er at placere stx og hf centralt i et stærkt og sammenhængende uddannelsessystem, som uddanner alle unge med kompetencer, der matcher fremtidens kompetencebehov og dermed sikrer Danmarks fortsatte position som et konkurrencedygtigt samfund.

 Organisationen har en vision om, at alle unge, der kan og vil, skal have muligheden for at tage en uddannelse på et alment gymnasium. Danmark skal have et tidssvarende gymnasium af høj kvalitet og relevans, og udbuddet af ungdomsuddannelser skal være stærkt og varieret i hele landet, siger de.

Danske Gymnasier repræsenterer medlemsskolernes ledelser. Organisationen råder dermed over en anselig faglig og pædagogisk viden og ekspertise. Denne ekspertise er nødvendig for, at man kan være i løbende dialog med politikere og medier.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.