Uddannelse udvikler kritisk dannelse hos den enkelte, men det skaber også et fællesskab af demokratiske samfundsborgere. Gennem de sidste årtier har uddannelse udviklet sig fra at være et privilegium for de få til at blive en rettighed for de mange. Men kampen slutter ikke der.

 

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning mener, at vores uddannelsessystem skal, både indholdsmæssigt og strukturelt, kunne udvikles, sådan at flere får en forståelse og et ejerskab over dem selv og deres skolegang. Sådan styrker vi alle borgere uanset sociale, økonomiske og kulturelle forudsætninger og forhold.

 

Der skal være tid til den enkelte elev, pædagogisk frihed, virkelighedsrelevant undervisning, kreativitet, selvstændighedsgørelse og demokrati. Disse værdier skal gennemsyre hele vores uddannelsessystem.

 

Skolens, såvel som Danmarks, fremtid sikres og styrkes ved, at unge ikke kun møder et demokrati, men også lærer at deltage i et. Derfor tror vi på elevråd som demokratiske samlingspunkter, hvor elever debatterer deres hverdag. Sådan kan de forandre deres egne liv, deres skole, og deres samfund i en mere åben retning, hvor endnu flere kan vokse og udvikles.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.