Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) er sekretariat for to organisationer: DEG - Lederne og DEG - Bestyrelserne. De to foreningerne arbejder mod et fælles mål: at skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser

 DEG-Bestyrelserne er interesseorganisation for bestyrelserne på de danske erhvervsskoler. DEG-Lederne er interesseorganisation for lederne af de danske erhvervsskoler.

 DEG mener, at de danske erhvervsskoler leverer verdens bedste erhvervsrettede uddannelser. Og sådan skal det også være i fremtiden.

 Erhvervsskolerne udbyder erhvervsuddannelser, merkantile studentereksamener, tekniske studentereksamener og voksen- og erhvervsuddannelserne og flere af skolerne udbyder også 10. klasse, hf og stx.

 

Erhvervsuddannelserne er som udgangspunkt ungdomsuddannelser, hvor eleverne kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. I praksis er mange elever dog ældre, når de går i gang med en erhvervsuddannelse. I forlængelse af erhvervsuddannelsesreformen er det en politisk målsætning, at langt flere vælger en erhvervsuddannelse som deres første ungdomsuddannelse umiddelbart efter folkeskolen.

 Der er 107 erhvervsuddannelser, som alle består af grundforløb og hovedforløb, hvor hovedforløbet er praktik enten i en virksomhed eller i et praktikcenter med indlagte skoleperioder undervejs. Hovedforløbet har forskellig længde afhængig af uddannelse.

 Det danske samfund har store forventninger til fremtidens arbejdskraft og uddannelsernes kvalitet. Erhvervsskolerne bakker op om ambitionerne og målsætningerne.
 Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier vil helst tale kvalitet, fremdrift og visioner, men er også nødt til at tale økonomi, for der skal også investeres i digitalisering og i nye samarbejder med folkeskolen om at øge kendskabet til skolernes uddannelser. Skolerne ønsker at bidrage konstruktivt til, at skolernes administrative arbejdsgange, it-håndtering, pædagogiske læringsværktøjer mv. bliver så rationelle som mulig. Vi vil nemlig hellere bruge pengene på uddannelsernes kvalitet.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.