Danmarks 98 kommuner har alle et folkevalgt ældreråd. Ældrerådet arbejder for at sikre de bedste betingelser for ældre bosat i kommunen. Hver gang, kommunalbestyrelsen skal beslutte et nyt tiltag, som vedrører ældre borgere, forelægges forslaget for ældrerådet, som udtaler sig.

 

I det enkelte ældreråd har rådets medlemmer gode drøftelser om, hvordan ældre i kommunen får et godt liv. Rådene arbejder f.eks. for bedre sundhed for alle ældre, for at skrøbelige ældre på plejehjem får en god omsorg og pleje, for at ældre der er afhængig af mad fra kommunen får en god og veltillavet mad, for at skrøbelige ældre ikke genindlægges på sygehus uden grund og meget mere.

 

Ældrerådet arbejder for at ældre ikke er ensomme, men har mulighed for en god og aktiv alderdom. F.eks. at der i kommunen er tilbud om sociale og kulturelle aktiviteter som kan nås også selv om de ikke har bil. Og meget mere.

 

Enhver borger der er fyldt 60 år og bosat i kommunen, kan stemme og stille op til ældrerådet. I nogle kommuner kalder ældrerådet sig for seniorråd.

 

De 98 ældreråd har dannet landsorganisationen DANSKE ÆLDRERÅD. Landsorganisationen støtter rådene i deres arbejde bl.a. ved at hjælpe rådene med at forstå ny lovgivning og danne netværk hen over over kommunegrænserne. Landsorganisationen DANSKE ÆLDRERÅD indbyder til ældrepolitiske konferencer og temadage, samt taler med en høj og samlet national stemme over for politikerne på Christiansborg, i Kommunernes Landsforening og andre steder.

 

DANSKE ÆLDRERÅD er en relativ ny organisation – den blev stiftet i 1999 – men den har allerede opnået stor hæder: I 2014 modtog DANSKE ÆLDRERÅD i FN-bygningen i New York - førsteprisen i en international konkurrence. Ældrerådene blev hædret for verdens bedste offentlige initiativ til borgerinddragelse. Prisen blev overrakt af daværende statsminister Helle Thorning Schmidt.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.