Dansk Skuespillerforbund er kunsternes lidenskabelige bannerfører. Det er fagforeningen for danske skuespillere, og også for operasangere, dansere og koreografer, og da det blev stiftet i 1904, var det et af de første professionelle skuespillerforbund i hele verden.

 

Forbundet arbejder for, at vi i Danmark investerer flere penge i kunst, og at vi får flere skuespil, operaer, balletter og andre forestillinger, som kunstnerne kan optræde i. Pengene skal ikke gå til bygninger eller administration, men mest muligt til kunstnerisk arbejde.

 

Kunsten er en nødvendig bestanddel af et samfund og en forudsætning for demokratiet. Den er en motor, underholder, dialogskaber og samlende kraft. Den hjælper os danskere med at huske vores egen baggrund, og den forbinder os på tværs af samfundslag og lokalsamfund. Gennem kunsten samles vi om et værk og får et fælles omdrejningspunkt og en fælles forståelse.

 

Kunstneriske værker som fx skuespil er en del af et samfunds DNA – en af de helt fundamentale ting i vores fælles kultur og historie, som er med til at definere hvem vi er.

 

En af de fantastiske ting ved kunst er, at alle danskere – uanset hvor vi bor eller hvor meget vi tjener – er i berøring med det på en eller anden måde. Det kan være alt fra en danseforestilling til en komedie på tv, for kunsten er så mangfoldig, at der er noget for enhver smag.

 

Det er vigtigt for Dansk Skuespillerforbund, at vi bevarer den kunstneriske frihed. Kunstnerne må udtrykke præcis hvad de har lyst til, også selv om de kritiserer samfundet. Forbundet ønsker også, at kunstnerne har mange forskellige muligheder for at optræde. Kunstnerisk forskellighed er nemlig en styrke.

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.