Hvert år sender Dansk ICYE - International Cultural Youth Exchange - omkring 150 danske unge mellem 16 og 30 år ud i verden på udveksling for at lave frivilligt arbejde. Samtidig modtager organisationen omkring 60 udenlandske unge i Danmark.

 

Idéen er, at unge fra hele verden skal have mulighed for at rejse og møde nye kulturer. Volontørerne bor hos lokale værtsfamilier og arbejder frivilligt på et projekt. Gennem mange år har unge over hele verden på denne måde hjulpet andre og sat deres præg på værtsfamilier og projekter, samtidig med at opholdet i en ny kultur, har præget dem.

 

En stor del af arbejdet udføres af frivillige, ulønnede medlemmer, der tidligere har været på udveksling eller har været en del af Dansk ICYE på andre måder.

 

Dansk ICYE er en del af det internationale udvekslingsnetværk ICYE, der har nationale organisationer i mere end 40 lande i Afrika, Europa, Asien, Oceanien og Nord- Syd og Mellemamerika.

 

ICYE har en vision om at skabe forståelse for menneskelige værdier på tværs af kulturer. Når unge mennesker arbejder frivilligt, får de et unikt kendskab til det nye land. Den frivillige oplever på sin egen krop hvad det vil sige at leve og arbejde her. På den måde får de gennem deres oplevelser forståelse for andre perspektiver, og dermed er ICYE med til at nedbryde kulturelle barrierer mellem mennesker og skabe fred i verden.

 

ICYE startede som en udveksling mellem USA og Tyskland i 1949, da 2. verdenskrig sluttede. Meningen var at genoprette tilliden mellem tyskere og amerikanere, og organisationens initiativtagere var overbevist om, at det kunne udveksling mellem den unge generation hjælpe med.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.