Da Danmark var besat under Anden Verdenskrig, truede tyskerne med at indskrænke vores forsamlings- og mødefrihed. Som modsvar dannede en række foreninger Dansk Folkeoplysnings Samråd for at forsvare det frie folkeoplysende arbejde.

 

Efter befrielsen viste det sig snart, at der stadig var brug for DFS – ikke længere for at beskytte demokratiet, men for at være med til at udbrede folkeoplysningen blandt alle de mange danskere, som nu fik øjnene op for, at dette var både vigtigt og spændende.

 

Folkeoplysningen voksede markant og vandt bred genklang blandt befolkningen efter krigen. I dag deltager en stor del af danskerne i vidt forskellige organisationers kurser og aktiviteter og indgår på den måde i et aktivt medborgerskab. Mange lægger også et frivilligt stykke arbejde i folkeoplysningen.

 

På denne måde er folkeoplysning stadig en af demokratiets vigtige søjler. DSF afholder ikke selv foredrag eller kurser, men hjælper i stedet på vegne af sine medlemmer - 36 organisationer - med at styrke folkeoplysningen i Danmark.

 

De 36 organisationer under DFS er meget forskellige. De spænder lige fra Folkekirkens Ungdomskor og Socialistisk Folkeoplysningsforbund til Europabevægelsen og Mellemfolkeligt Samvirke. Men de har alle det til fælles, at de bidrager til medlemmernes personlige dannelse og uddannelse, og hjælper med at sikre og udvikle vores demokrati. Det er det, som er folkeoplysningens grundlæggende formål: Den gør voksne mennesker bedre til at tage ansvar for sig selv og hinanden – og dygtigere til at udvikle fremtidens Danmark sammen med andre.

 

DFS er porten til folkeoplysningen, og arbejder for at at forbedre vilkårene for folkeoplysning i Danmark væsentligt og sørge for at folkeoplysningens værdier anerkendes i omverdenen.

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.