Det nationale videnscenter Dansk Center for Organdonation arbejder for, at flere mennesker med behov for et nyt organ får mulighed for at overleve. Centret er en offentlig organisation, som arbejder med organdonation fra afdøde på to fronter: På hospitalerne og i befolkningen.

En donor kan redde op til syv liv med sine organer. Bare én donor gør derfor en livsvigtig forskel for de over 400 danskere, der står på venteliste til et nyt organ. Samtidig er det kun et par hundrede danskere om året, som hjernedør og hermed får mulighed for at donere deres organer.

Derfor samarbejder centret med landets hospitaler, så vi netop opdager de få patienter, som er mulige organdonorer, når de kommer ind på hospitalet. Senest har centret udgivet en undersøgelse, som viser, hvordan hospitalerne gennem ændrede arbejdsgange kan øge antallet af organdonorer i Danmark betragteligt.

Videnscentret sikrer desuden kvalitet i donationsprocessen på hospitalerne og uddanner sundhedspersonalet i donorpleje og i at tale med pårørende om organdonation.

Centret arbejder også for at øge befolkningens viden om organdonation og hjælper danskerne til at tage stilling på et informeret grundlag. Her arbejder centret tæt sammen med landets patientforeninger, Sundhedsstyrelsen og et netværk af frivillige, der alle har haft organdonation tæt på livet.

Samarbejdet med hospitalerne og centrets indsamling af forskningsbaseret viden om organdonation sikrer samtidig, at befolkningen får aktuel og faktuel viden om organdonation.

80-90% af danskerne er positive overfor organdonation. Dog har kun 21% har registreret sig i Donorregisteret. Hvis man ikke selv tager stilling, er det familien, som skal tage beslutningen, hvis organdonation bliver aktuelt. Derfor er centrets hovedbudskab, at danskerne kan registrere deres holdning i Donorregistret og samtidig også fortælle deres pårørende, hvad de har besluttet.

 

 

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.