Dansk Blindesamfund ledes af blinde og stærkt svagsynede danskere, som arbejder for, at alle med synshandicap lever på lige fod med andre danskere og selv kan bestemme over deres eget liv og hverdag.

 

Foreningen blev dannet i 1911 af en gruppe blinde borgere, og i dag har Dansk Blindesamfund ca. 8.000 medlemmer. Den laver kurser for nyblinde, fortæller omverden om blindes vilkår, og hjælper blinde og stærkt svagsynede med selv at skabe sig et bedre liv. Foreningen støtter også forskning i bekæmpelse af øjensygdomme, og hjælper med at udvikle blindeorganisationer  i både Afrika og Asien.

 

Det er en relativt ny tanke, at man skal hjælpe blinde og forbedre deres levevilkår. I gamle dage overlevede blinde først og fremmest ved tiggeri og fattighjælp, og der var hverken skole eller uddannelse for dem.

 

Verdens første blindeskole blev oprettet i 1784 i Paris, og i begyndelsen af 1800-tallet startede en dansk loge den første blindeundervisning herhjemme. Først i 1858 besluttede staten, at det var en samfundsopgave at undervise børn og voksne med synshandicap, og i starten af det 20. århundrede begyndte Dansk Blindesamfund så at kæmpe for at skabe de bedste vilkår for blinde og svagsynede.

 

I dag arbejder foreningen bl.a. for, at blinde og svagsynede mennesker får samme muligheder som andre danskere i forhold til skolegang, uddannelse, beskæftigelse og kultur- og fritidsliv.

Forholdene er nemlig slet ikke gode nok endnu, siger foreningen. Alt for få blinde eller svagsynede børn og unge får fx en uddannelse, og derfor har alt for få voksne et job. Det skyldes, at støtten ikke fungerer optimalt, og at der stadig er mange fordomme om, hvad blinde kan og især ikke kan.

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.