Dansk Arbejdsgiverforening, DA, præsenterer arbejdsgivernes synspunkter over for Folketinget, regeringen og fagforeningerne.

DA er hovedorganisation for 14 arbejdsgiverforeninger på det private arbejdsmarked. Mere end 24.000 virksomheder inden for bl.a. industri, handel, transport, service og byggeri er medlem af en af DA’s medlemsorganisationer. DA’s formål er at koordinere overenskomstforhandlingerne og påvirke de politiske beslutningsprocesser, så virksomhedernes konkurrencekraft er størst mulig. DA forhandler Hovedaftalen og samarbejdsaftalen direkte med LO, mens de almindelige overenskomster forhandles direkte mellem medlemsorganisationerne og deres modparter. Kerneområderne for DA er at støtte virksomhedernes interesser inden for arbejdskraft, uddannelse, arbejdsmiljø og ansættelsesret samt arbejdsretlig bistand og overenskomstkoordinering.

 

DA blev stiftet som Arbejdsgiverforeningen af 1896. I 1919 fik organisationen det navn, den har i dag. DA arbejder for, at virksomhedernes konkurrencekraft og adgang til kvalificeret arbejdskraft er størst mulig. Det skal kunne betale sig at arbejde, mener DA, og velfærdsordninger skal indrettes, så de understøtter dette. Uddannelse skal også kunne betale sig, og både virksomheder og medarbejdere har en interesse i at udvikle medarbejdernes kompetencer igennem hele arbejdslivet, mener organisationen.

 

DA synes, at flere indvandrere skal i arbejde. Det kræver en bedre integration, og at flere indvandrere står til rådighed for arbejdsmarkedet. Samtidig skal der være bedre muligheder for at velkvalificerede mennesker, der bor uden for EU, kan komme til Danmark for at arbejde.

 

 

 

Små Visioner udstillingen sætter fokus på civilsamfund og demokrati, og fortolker organisationernes visioner i en utraditionel stil, der spiller op til beskuerens fantasi. Hver plakat har QR-kode til organisations præsentation og Quiz, på denne hjemmeside.

 

Flere elev-organisationer deltager i projektet, og du støtter både dem og arbejdet med at få udstillingen ud til landets skoler, når du deler og gir’ likes. 

 

Plakater og Quizzer bliver desuden slået op på Små Visioners

 facebook side.

Del og gør en forskel!

100 organisationer deltager i Små Visioner, fordi de gerne vil sprede fortællingen om deres visioner for bedre vilkår for studerende, pressefrihed, handicappede, organdonation, veteraner, arkitektur, kunst, børn, ældre, uddannelse, ligestilling, arbejdsforhold og meget andet.

 

Når du deler, gør du en aktiv forskel, og deltager samtidig i konkurrencer, der belønner jer og de klasser, der deler mest.

 

Præmier:

Klassetur til Christiansborg, FN-byen eller lær om Christianias særlige styreform. Du kan også vælge et gavekort til vores shop.

Har I også en vigtig  kampagne eller nyhed

I vil dele med portalens brugere?

Deltagende organisationer har

eneret til brug af  denne plads

på portalens +100 sider.

 

Skriv blot til os via formularen nedenfor.

 

Så sender vi dig de

praktiske detaljer.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev,

får du besked, når der er nye tiltag på denne side.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Kontakt

Redaktion

Hér kan du sende os ris og ros, idéer til forbedringer og generelle beskeder.

 

Ønsker du at bestille bøger eller udstillingssæt, så kan du også skrive hér.

Du vil straks herefter, modtage information til din oplyste mailadresse, med priser og detaljer.

Indsender formular...

Der opstod en fejl på serveren.

Formular modtaget.